Logo

EVDE DONDURULAN GIDADA ÇOK FAZLA VİTAMİN VE BESİN DEĞERİ KAYBI OLUR.

Ev tipi dondurucularda dondurma işlemi -18 ºC’de yapılacağından yavaş yavaş gerçekleşir. Bu işlem sırasında besinlerin hücre zarı çatlar ve buz kristallerine dönüşen ürününüzde, ciddi şekilde vitamin ve besin değeri kaybı olur. Evde yapılan dondurma işlemi sırasında besinler -5 ºC sıcaklığa çok hızlı bir şekilde geçemedikleri için, siz -18 ºC’de sebzeyi dondurduğunuzu zannederken aslında onu üşütüp hasta eder ve hasta hasta tüketirsiniz.

 

İglo teknolojisiyle -40 ºC’de dondurulan besinler şoklandıktan sonra uykuya dalarlar, uyandıklarında ise tüm özellikleri aynı kalır. Hücre zarı zarar görmediğinden, şoklanmış ürününüzde hiçbir besin kaybı olmaz.

 

Dondurulmuş gıda üretimi çok büyük teknoloji, bilgi ve deneyim ister.  Dondurma teknolojisi, İglo’yu her dönemin en ileri teknolojisini kullanan şirket olmaya yönlendirmiştir. Günümüzde dünyadaki en son gıda dondurma teknolojisi olan IQF (Individual Quick Freezing) teknolojisiyle ürünler -40 derece havanın içinden geçerek birbirine yapışmadan ve değmeden dondurulurlar.